Let op: Projectascreens verhuist naar Milestone.com

Onze nieuwe portal Milestone.com is nu beschikbaar, waar u alles kunt vinden van Projecta en de andere Milestone merken.

De nieuwe site vormt een centrale plek voor specificaties, configuraties, prijzen, orders en het volgen van de orderstatus. Wanneer klanten inloggen, worden ze onmiddellijk op de hoogte gesteld van eventuele wijzigingen aan order, wat hier de reden van inhoudt en hoe het wordt opgelost. Klanten kunnen de status van hun product bekijken - prijzen, beschikbaarheid en meer.

Lux, Omgevingslicht en lichtopbrengst projector
Hoe helder het beeld dient te zijn om het goed te kunnen waarnemen (hoeveelheid licht die van het projectiescherm komt) hangt af van de hoeveelheid omgevingslicht, de reflectiewaarde van de doeksoort en de lichtopbrengst van de projector. Voor een optimaal leesbare projectie dient de lichtopbrengst van de projector, de grootte van het projectiescherm en de reflectiewaarde van het doeksoort op elkaar afgestemd te zijn. Om dit te kunnen berekenen geldt de volgende vuistregel:

LUX = (ANSI-Lumen projector/ X Opp. scherm in m2) x reflectiewaarde (gain)

LUX = 100 weinig omgevingslicht
LUX = 400 normaal omgevingslicht

De waargenomen hoeveelheid licht dat door het projectiescherm wordt gereflecteerd, wordt uitgedrukt in LUX. Voor een optimale beeldkwaliteit dient de verhouding tussen de LUX-waarde van het geprojecteerde beeld en de wand erachter minimaal 5:1 te zijn. Als vuistregel kan gesteld worden dat bij normaal omgevingslicht de lichtopbrengst van de achtergrond ongeveer 80 LUX is, de waarde van de hoeveelheid licht (LUX) die van het projectiescherm afkomt moet dan ongeveer 400 LUX. Bij weinig omgevingslicht is de LUX-waarde van de achtergrond ongeveer 20, dat betekent dat de LUX-waarde van het scherm ongeveer 100 moet zijn.