Let op: Projectascreens verhuist naar Milestone.com

Onze nieuwe portal Milestone.com is nu beschikbaar, waar u alles kunt vinden van Projecta en de andere Milestone merken.

De nieuwe site vormt een centrale plek voor specificaties, configuraties, prijzen, orders en het volgen van de orderstatus. Wanneer klanten inloggen, worden ze onmiddellijk op de hoogte gesteld van eventuele wijzigingen aan order, wat hier de reden van inhoudt en hoe het wordt opgelost. Klanten kunnen de status van hun product bekijken - prijzen, beschikbaarheid en meer.


Producten

Screendesigner

Standaard resolutie projectiedoek

De techniek van een goed projectiescherm zit voor een deel in de bediening en montage, maar het allerbelangrijkste is het projectiedoek. De keuze van de doeksoort bepaalt hoe het scherm de projectiedoek productiegeprojecteerde beelden weergeeft.

Bij de keuze van een projectiedoek spelen drie factoren een belangrijke rol: omgevingslicht (ambient light), projector performance (output) en de positie van de projector. Zijn deze drie variabelen goed op elkaar afgestemd, dan creëert u het optimale beeld.

Projectiedoek eigenschappen

De eigenschappen van een projectiedoek worden uitgedrukt in de reflectiewaarde (Gain) en de kijkhoek.

Reflectiewaarde (Gain)projectiedoek op rol

De reflectiewaarde wordt gemeten in ‘gain’. Gain is gerelateerd aan een vaste referentiestandaard: Magnesium Carbonate (MgCO3). MgCO3 absorbeert geen licht, maar straalt het geprojecteerde licht perfect gelijkmatig terug. Matwit is de standaard bij een projectiedoek, waarbij de gain dan ook op 1,0 is vastgesteld.

Kijkhoek

De kijkhoek van een projectiedoek geeft aan tot welke graad het geprojecteerde beeld duidelijk zichtbaar is. Hoe verder de kijkhoek van de as van het beeld verwijderd is, hoe meer de helderheid zal afnemen. De maximale kijkhoek is de hoek waar de kijker minder dan 50% van de lichtintensiteit van het beeld waarneemt. Deze grens wordt aangehouden als algemeen geldende norm voor beeldkwaliteit.

Types Projectiedoek

  • Diffuus -Een diffuus projectiedoek verspreidt het licht gelijkmatig en heeft een brede kijkhoek. Bij een diffuus projectiedoek wordt het licht niet gebundeld, maar gelijkmatig verspreid, waardoor de gain altijd om en nabij de norm van 1,0 zal zijn. De projector kan zowel aan het plafond worden gemonteerd als op een tafel worden geplaatst.
  • Reflectief - Bij een reflectief projectiedoek wordt het geprojecteerde licht gebundeld vanaf de projector die aan het plafond hangt richting de kijker. De hoek van inval is gelijk aan de hoek van uitval. Door de bundeling van licht wordt de kijkhoek kleiner, maar de gain hoger.
  • Retro-Reflectief - Bij een retro-reflectief projectiedoek wordt het geprojecteerde licht gebundeld vanaf de projector die op een tafel staat richting de kijker. Het licht wordt teruggekaatst naar de richting waar het vandaan komt. Door de bundeling van licht wordt de kijkhoek kleiner, maar de gain hoger.
  • Diffuus Transmissive (doorzichtprojectie) - Bij een diffuus transmissive projectiedoek wordt het geprojecteerde licht verspreidt terwijl er geprojecteerd wordt vanaf de achterzijde van het projectiedoek. De projector kan zowel aan het plafond hangen als op een tafel staan.

Het voordeel van een gespannen projectiedoek:projectiedoek Tensioned Elpro

  • Een gespannen projectiedoek garandeert een vlak projectiedoek
  • Een gespannen projectiedoek kan beter tegen temperatuursverschillen en vochtigheid dan een niet-gespannen projectiedoek.
  • De elasticiteit van een gespannen projectiedoek leidt tot een langere levensduur van het product.
  • Een gespannen projectiedoek geeft een perfect vlak zichtvlak voor detail in het geprojecteerde beeld wat noodzakelijk is in medische of designtoepassingen.
  • Een gespannen projectiedoek in een elektrisch projectiescherm heeft een uniek paraboolvormig projectiedoek welke gesneden is na speciale computerberekeningen. Iedere afmeting heeft zijn eigen paraboolvorm om het beste resultaat te bereiken. Deze berekening van de kromming houdt ook rekening met toekomstige spanning zodat het projectiedoek jaren vlak blijft.
  • Projecta gebruikt speciale spanbare vinylmaterialen die specifiek voor deze toepassing zijn ontwikkeld.

Zwarte kaders

Een zwart kader rondom een geprojecteerd beeld verhoogt de waargenomen helderheid van het beeld. Aangezien Projecta de hoogste kwaliteitsnorm nastreeft, worden alle projectieschermen, waar dit technisch mogelijk is, geleverd met een zwart kader.

Iconen

Diffuus
Reflectief
Retro-Reflectief
Diffuus Transmissive
Gain
Kijkhoek
Kan gereinigd worden
Brandvertragend
Schimmelbestendig